Nytt schema!
31 Januari, 2014 - 23:44


Japp, jag har nu ett nytt schema! I'm so happy!
Nu ser mina dagar ut såhär:
 
8:20-9:20 American History, Mr. Stenson
9:25-10:21 English III, Mrs. Cotton
10:26-11:22 Algebra II, Mr. Quinn
11:27-11:52 Luuuunch
11:57-12:53 Choir, Mr. Farabee
12:58-1:54 Drama, Mrs. Walsh
1:59-2:55 Photography, Mr. Kujawa
 
Det är väldigt skönt att slippa ha lektioner med special need människor för allt går så väldigt, väldigt långsamt. Nu gör vi faktiskt saker! 
 
Algebra II är väldigt svårt, jag missade ju första terminen så jag är lite efter. Men förhoppningsvis kommer jag igen, jag är ju faktiskt rätt bra på matte så jag borde kunna klara av det! Jag önskar jag hade Sofia här.
 
Drama är väldigt kul, vi har sjungit Summer Lovin och dansat till Grease Lightning. På måndag ska vi har en audition då vi ska dansa dansen vi har lärt oss, och vi måste hålla karaktären och ha inlevelse i dansrörelserna, det kommer bli krävande!
 
Det var det, ha en bra dag! Puss
 
 

Fiiiiiinals
23 Januari, 2014 - 23:50


Men hallå där! 
Den här veckan har skolan varit tuff, hahah nej, jag är ju i USA! Men det är i alla fall sista veckan på första terminen här i USA och det betyder att det är en massa stora prov som pågår, dessa prov kallas för finals antagligen för att det är de sista proven under terminen. Jag har haft prov i Montana History, English, Geometry och imorgon ska jag ha prov i American History. Jag har aldrig gillat prov, vem gillar prov liksom? Men dessa prov är så sjukt enkla, i MT History fick vi använda våra anteckningar, English var svårt dock men det var bara för att vi hade Part of Speech, alltså verb, adjektiv, substantiv, adverb, pronouns, conjunctions m.m m.m. och jag har aldrig gått igenom det. Jag kan ju verb, adjektiv och substantiv, men de andra har jag ingen aning om... Oh well fick ganska bra ändå. I geometri fick vi också använda våra anteckningar så jag fick A på det. 
 
Igår hade vi en final också, det var i vår sjätte klass, alltså fotografi för mig. Vi var tvungna att vara klar med vår artbook och sedan fick vi gå runt i klassrummet och titta i de andra i klassens böcker. Det var mysigt, men vi skulle skriva kritik till böckerna och använda en massa konstiga ord som jag inte har en aning om vad det är.. Så jag vet inte riktigt vad jag kommer få för betyg på mina kritiker.. Oh well. 
 
Imorgon är det våra fjärde och femte klasser som har finals, det är för mig Choir och American History, men vi har ingen final i choir så jag har bara Am History. Det är skönt för då får jag börja skolan 10:00 istället för 8:30! I love it. Vissa har dock inga finals alls imorgon så det behöver inte gå till skolan vilket jag tycker är orättvist. Jag vill också vara ledig! Vi kommer i alla fall få använda våra anteckningar under Am history också så det kommer gå på cirka 10 minuter att göra klart provet. 
 
Här kommer mina favoritbilder från min artbook:
 
 
 
 
 
Jag fick en fråga om det var mycket läxor och det kan jag ju säga att det INTE är, vi har ibland engelska läxa, då får vi 20 ord som vi ska kunna definitionerna till, sedan får jag matteläxa nästan varje dag men de hinner man oftast göra klart under lektionen så det blir inte så mycket läxa där, plus att hon alltid är sen med att hämta in dem så man får ofta ungefär 3 dagar på sig att göra dem om inte mer. Väljer man att göra dem den tredje dagen har man i och för sig 3 matteläxor att göra så det är inte så kul.. Jag har ju självklart läxa i fotografi också, att ta bilder som vi sedan får redigera under lektionen. Men det är de klasserna som vi får läxor i, inte mycket alls faktiskt som är väldigt skönt. Men jag känner att det kommer bli väldigt svårt att komma tillbaka till den svenska skolan för jag kommer inte kunna plugga alls..
 
Det var det, nu ska jag gå och göra någonting! 
 
Byeeee

Ingen musikal
18 Januari, 2014 - 00:54


Precis som titeln säger så blev det igen musikal för mig, jag vill inte riktigt vara med i Popstars för det är inte direkt en musikal, Holes har (om de går från boken och filmen) endast 2 kvinnliga roller och det är viktiga roller så jag hade antagligen inte fått en plats där och Cinderella är som Seussical med en massa barn och det orkar jg inte med. Dessutom tycker jag att det tar väldigt mycket av min tid, det är rehearsals nästan varje dag så man hinner inte göra någonting annat de dagarna.. Men jag ska i alla fall försöka gå och se dem! 

Okej så förra fredagen åkte jag, min vmamma, 2 av mina bröder och min "great grandmother" till en annan liten stad. Där hade de en godisaffär som var lite som vårt plockgodis.

Godiset är huuuuur gott som helst! Jag hoppas att vi ska åka dit igen!

A bit nervous
15 Januari, 2014 - 06:57


Jahapp, då var det dags igen, imorgon ska jag än en gång göra en audition. Denna gång är det för Cinderella, Holes eller OGT Popstars, det är de som kollar på uttagningarna som bestämmer vilken/vilka man är med i. Jag hoppas att jag får vara med i Cinderella eller Holes, helst Cinderella! Askungen liksom <3 

Jag är i alla fall inte alls lika nervös den här gången, jag har valt en sång som jag redan kunde och inte behövde lära mig på en dag. Sången jag ska sjunga är Somewhere Over the Rainbow från The Wizard Of Oz, så det känns lugnt har kunnat den nästan hela mitt liv!

Men wish me luck, jag ska gå och sova nu. Adios! 

Washington
08 Januari, 2014 - 01:02


Äntligen kommer inlägget om Washington, jag lär i och för sig slänga in lite kort om nyår också för det finns inte så mycket att skriva. 
 
Vi åkte i alla fall fredagen den 27 december till Spokane, Washington. Resan tog cirka 8 timmar men skulle egentligen ta 6 timmar, men men. Vi åt en väldigt god lunch på en kinesisk restaurang, jag åt ris med mandelkyckling! Very good indeed. När vi kom fram var jag väldigt trött även fast jag sovit större delen av resan. Men när jag kom in genom dörren fick jag en chock, huset var jättefint! Det var ett stort vardagsrum och ett jättefint kök med en stor köksö. Det var fönster överallt och huset låg precis vid en sjö. Så ja, jag var mer än nöjd. Min värdmammas syster och hennes man och barn var också där och de var trevliga, jag blev väldigt attached till deras barn. Colby, 11 år och Olivia,8 år.
 
 
Vårt hus
 
Det var is på sjön så vi kunde åka "skridskor
 
 
 
Olivia
 
Colby
 
Dagen efter åkte vi i en timme till en liten skidort, vi skulle inte åka skidor men åka pulka. Det var inte riktigt som en pulka, det var som en hård badring som man åkte ner för backen i. 
 
 
 
Backen var inte särkilt brant så det gick inte jättesnabbt, men det var väl hyfsat kul ändå. Barnen gillade det! 
 
På måndagen åkte vi hem igen, det tog lika lång tid. 
 
Tisdagen var ju nyårsafton och vi gjorde inte ett dugg, jag och Lukas bjöd hem några utbytesstudenter som går i hans skola och vi satt och tittade på tv. Vi åt Macaroni and cheese till middag så det var himla festligt! Tittade inte på några fyrverkerier för tydligen var det knappt några. Så ja... 
 
Torsdagen efter det började jag ju skolan igen, och det var väl trevligt.. Not really..
 
Okej jag är klar! 

December 25th
02 Januari, 2014 - 05:13


Tänkte skriva ett snabbt inlägg om min jullov men det skulle bli väldigt långt och inte kort alls, så jag bestämde mig för att göra separata inlägg om vad vi gjorde, så inom kort kommer det komma ett inlägg om vår weekend i Spokane, Washington och mitt nyår.

 

Innan jag pratar om själva julafton tänkte jag bara berätta lite om vad vi gjorde i kyrkan och vad jag fick för julklapp den 24e. Så runt 17:00 åkte vi till kyrkan, där fick jag läsa min lilla text och sjunga några jullåtar, det är så konstigt att sjunga julsånger på engelska för jag kan dem ju lite halvt på svenska men jag kan dem inte alls på engelska. Min familj fick också tända alla de fyra adventsljusen. Och ja det var det, det tog cirka en timme. När vi kom hem år vi chili från Wendy´s, inte direkt min favorit mat och inte något jag tycker passar under julen. But oh well. Efter middagen fick vi öppna en av julklapparna under granen, den jag öppnade innehöll en jättefin filt som min värdmamma hade virkat. Och ja det var det.

 

25e December:
Okej så klockan 8 blev jag väckt av någon som knackade på min dörr, kan inte komma ihåg vem det var men antagligen någon av pojkarna haha. Jag var väl inte jätteglad över att gå upp så tidigt, speciellt eftersom de dagen innan sagt att vi kunde gå upp 9, men men, fanns ju inte så mycket att göra åt. Så jag satte på mig min fina pyjamas som jag fått dagen innan och gick upp. Väl där uppe satt de och väntade på mig, vi fick först öppna vår julstrumpa, där i låg en massa småsaker och en massa gott godis. Sedan öppnade vi alla de andra julklapparna. Jag ska försöka ta kort på alla saker jag fick och lägga upp här på bloggen, men grejen är bara det att mitt rum är så mörkt och jag vill helst inte ta med alla sakerna upp på övervåningen för det är lite awkward att stå där och ta kort på allting... Men jag ska försöka!

 

Efter julklappsöppningen åt vi frukost och sedan gick alla och spenderade tid med sina nya saker. Jag fick inte direkt någonting som jag kunde spendera tid på så jag gick och skypade min familj och min kompis. Det var kul att se dem, mina föräldrar var hos min farmor och farfar så jag fick träffa dem också! När jag var klar med skypandet så gick jag och kollade på några julfilmer och sedan var det dags för middag, vi åt middag klockan 16:00, väldigt tidigt enligt mig. Men det var god mat i alla fall, vi åt kött och potatis, inte direkt en svensk julmiddag, men det var gott! Sedan tror jag att vi gick och kollade på fler filmer. Och sen var det dags för sängen.

 

Japp det var min jul, inte direkt som en svensk jul, men den var mysig. Jag föredrar vår jul hemma i Sverige dock, rätt mycket bättre!

 

Just nu sitter jag och försöker lära mig en dikt som jag ska kunna tills imorgon... Det går väl sådär, jag hoppas verkligen att vi inte ska skriva någonting om dem för jag har verkligen ingen aning om vad den handlar om..

 

 

RSS 2.0