Julafton
24 December, 2013 - 08:28


För mig är det nu 28 minuter in på julafton och jag tror inte att många av er som läser förstår hur jag känner mig just nu.. Jag är glad över att få vara här och fira en riktig amerikans julafton, men liksom inget slår väl en svensk jul med ens familj och god mat! Vad jag har förstått på andra så händer det nästan ingenting under julafton, man går upp tiiidigt och öppnar sina julklappar, och sen är det inte så mycket mer. Det är ingen tomte som kommer och hälsar på heller, eller alltså det är det väl men man får inte träffa honom. Han kommer ju under natter you know. Jag har i alla fall fått en julstrumpa, så det är jag excited över, har aldrig haft en strumpa med julklappar i förut!

 

Imorgon (idag) ska vi till kyrkan, jag tycker faktiskt väldigt mycket om kyrkan för människorna där är så otroligt gulliga, så för mig gör det ingenting att vi är där så ofta! Jag ska läsa en text, det är lite nervöst... Är inte jätteglad över det, men men, I'll do it anyway!

 

Nu ska jag gå och sova, men först ska jag visa en bild på min strumpa!

 As usual, förlåt för väldigt dålig bild, det var mörkt när jag tog den.. Den mittersta strumpan är i alla fall min! 
 
 
Okej, sov gott och ha en riktigt bra jul! 

Coronation och Juuuuuul
23 December, 2013 - 04:02


Jahaja, det här med bloggning går ju riktigt bra! Jag skulle ju blogga åtminstone en gång varje vecka, nu blir det mer en gång i månaden.. OH well, lovade ju ett inlägg om dansen vi hade i november så jag får väl skriva det. 
 
Jag skippade skolan och sov till klockan 11, vi hade ändå bara en halvdag och vi skulle bara spelat spel och sådant. Plus att jag är rätt säker på att det bara var ungefär två eller tre personer i varje klass den dagen. Så, jag bad min värdmamma att säga att jag var sjuk. 
 
När jag gick upp duschade jag och satte i några produkter i håret så mina lockar som jag tänkte göra skulle fastna. Sedan gick jag upp och åt frukost, Lucky Charmssssss! <333 Inte de bästa flingorna, men de godaste! Jag och mina kompisar hade bestämt oss för att äta middag hemma, så min värdmamma stod och gjorde vår middag när jag kom upp. Så när jag hade ätit klart hjälpte jag till med maten, till förrätt skulle vi äta en soppa, till huvudrätt skulle vi äta mandarinkyckling med någon sorts potatis grej, hon kallade det churchpotato, och till efterätt skulle vi äta Ben&Jerry glass! 
 
Efter ett tag kom Noora och Valentine över och vi satte igång med att fixa i ordning oss, jag lockade mitt hår men, eehhh, det blev inte så bra så det slutade med att min värdmamma satte upp mitt hår istället. Såhär såg vi ut:
Jag var inte jätteglad över mitt hår, men oh well, fanns inte så mycket att göra åt. 
 
När vi var klara så åt vi, och herregud vad god maten var! I loved it! 
 
Sedan åkte vi till stället där dansen var. Jag måste säga att dansen var väldigt lik balen vi hade i nian, de hade en DJ och sedan stod alla i en klump och hoppade. I liked it a lot! De kronade också en kung och en drottning, drottningen var en tjej som går i min fotografi klass så det var kul! Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om dansen, vi dansade och jag fick väldigt ont i fötterna, när dansen var slut åkte vi hem. Japp, det var det.
 
 
Nu till en annan rolig grej, det är snart jul! Den 25e gäller det, jag är lite excited men verkligen inte mycket, har heller inte särskilt mycket julkänsla men det kanske kommer på tisdag. 
 
Jag har köpt presenter till alla förutom Lukas, det är svårt att köpa presenter till personer som alltid ska följa med när man ska åka och julhandla! Tänkte i alla fall bara köpa godis till honom så det lär inte ta så lång tid, förhoppningsvid kan jag köpa det imorgon, annars blir det lite jobbigt.... 
 
Så hur ska vi fira jul? 
Jo på tisdag, den 24e, får vi öppna en present! Och sedan på onsdagen, den 25e, så går man upp jättetidigt och öppnar alla sina presenter. Tror jag i alla fall, jag är inte helt säker på hur det går till. Den 24e ska vi i alla fall till kyrkan och tända ljus och jag vet inte riktigt. Jag och Lukas och två andra unga människor ska läsa någon text också så det lär bli lite intressant. 
 
Here's our Christmas Trees:
Den är på nedervåningen, denna är "the toy tree", alltså det trädet med leksaks ornaments.
 
Och denna är på övervåningen, "the blue tree", denna är den fina! 
 
Jag tror inte att mamma skulle tycka om dessa granar för det är väääääääääldigt mycket ornaments på dem, och vissa ställen har en massa medan andra inte har några. Jag gillar den blåa granen mest, den är väldigt fin. Det är inte riktiga granar utan det är plastgranar. 
 
Jag har by the way jullov nu, så jag kan sova lääääänge på mornarna <333 Jag fick jullov i fredags! 
 
Oh well, tror jag är klar nu! 
 
Byeeeeeeee
 

The musical, Thanksgiving and some other stuff
05 December, 2013 - 06:09


Det känns som att jag ber om ursäkt varje gång jag skriver ett inlägg, men ja jag borde väl be om ursäkt ännu en gång eftersom det var ungefär en månad sedan jag skrev.. Någon bra förklaring har jag inte heller förutom att jag inte har känt för att skriva någonting. Vad har hänt under tiden jag har varit borta?

 

Först och främst är alla musikal framträdanden klara, de var klara för ungefär två veckor sedan men men, det var väldigt kul i alla fall! Vi fick stående ovationer på fyra av de sex shower vi hade så det var jättekul! De första tre shower vi gjorde var roligast, efter det så gick det en vecka innan de tre sista var, och då hann man känna efter hur det var utan att ha en massa repetitioner varje dag, och ja det var väldigt skönt. Så när fredagen kom och man hade en föreställning så suckade man lite. Men det var i alla fall kul och jag tror att när jag kommer tillbaka till Sverige igen så vill jag börja på drama!

 

Jag har även haft en skoldans, Coronation hette den, den var förra onsdagen. Jag tänkte ge dansen ett eget inlägg men det inlägget kommer inte komma upp förrän om en vecka eller något sånt. Varför ska jag berätta alldeles strax.

 

På torsdagen efter Coronation så var det Thanksgiving, det var någonting som jag hade sett fram emot jag vet inte hur länge! Jag hade tänkt mig en stor middag med släkten och en stor kalkon på bordet osv osv. Men det var väl inte riktigt så det gick till. Jag vaknade och åt min normala frukost, sedan gick jag in till mina vföräldrar och kollade på Macy's thanksgiving parade, det var coolt dock! Vi fick se allt från Cirque Du Soleil till Toy Story till Santa Claus. Jag fick även ett papper klippt som en blomma för att skriva allt som jag var thankful for. Efter det åt jag pumpkin pie och lite glass som en andra frukost. Pumpkin pie var förvånansvärt gott, eller okej det var inte jättegott men jag hade inte trott att det skulle vara så gott. Till lunch åt vi ingenting speciellt. Sedan vid 5 eller något liknande åkte vi till kyrkan för vi skulle fira Thanksgiving där tillsammans med några familjer därifrån. Alla hade tagit med sig olika saker, vi hade till exempel tagit med oss potatis och pajer, så det var som en buffé. Det var inte så att det bara var ett långt bord så att alla kunde sitta tillsammans utan istället var det kanske 8 bord, men alla valde liksom att sitta med sin familj så det var inte riktigt så att man pratade med någon annan än de i sin familj förrän det var dags att gå... Men men.. Efter middagen åkte vi och tittade på filmen Frozen, det var en jättefin film, och mamma och pappa jag tror att Lovisa skulle gilla den väldigt mycket så om den kommer ut på DVD innan jul tycker jag att ni ska köpa den till henne! Eller så kan ni bara gå och se den på bio.

 

Dagen efter Thanksgiving, fredagen, var det Black Friday, på Black Friday sänker alla butiker kostnaden på en massa av deras produkter så alla passar på att köpa julklappar den dagen. Dock inte min familj för under Black Friday är det faktiskt folk som dör och blir skadade, alla går CRAZY! Så ja, vi var inte riktigt tillåtna att åka och köpa någonting. Men jag passade på att beställa en Macbook PRO, så den ska komma mellan den 9 och 12 december. Och det är då jag tänkte lägga upp inlägget om Coronation för det är mycket enklare att ladda in bilder i den datorn än vad det är att lägga in bilder på den datorn jag använder just nu. För denna dator suger :)

 

Ja det är väl det som har varit det största som har hänt under den tiden jag har varit borta. Just det, jag var ledig både onsdag, torsdag och fredag förra veckan så det var väldigt skönt, det är dock inte så kul att vara tillbaka i skolan igen..

 

Just det igen, imorgon har jag mitt första uppträdande med skolkören, det ska bli väldigt spännande! Jag har även två uppträdanden på lördag samt en massa repetitioner och ett uppträdande nästa vecka. Så det är full rulle! Vi sjunger dessa sånger:

 
 
 
 
Jag kan ju säga att det är otroligt svårt att sjunga alto, alltså de tjejer som sjunger lite mörkare, alltså jag kan alla våra delar och hur vi ska sjunga dem men det blir bara fel när vi sjunger med de andra tjejerna som sjunger soprano vilket är de som sjunger de höga tonerna. De sjunger melodien så det blir liksom så att man bara åker in i deras och sjunger med dem. Himla, himla svårt är det! Men det blir bättre och bättre! 
 
Ja det var väl allt tror jag, jag ska försöka få in ett till inlägg inom en vecka!
 
PUSS PUSS! 

RSS 2.0