5 random
25 Februari, 2014 - 04:50


Jahaja här är jag igen med fakta om USA! Har inte så många facts kvar i mina anteckningar, jag får se till att skriva till lite fler. Men okej här kommer dem
 
 • Pizza! För det första så känns det som att vi äter pizza minst en gång i veckan, igår skulle jag ha ätit pizza både till lunch och middag men som tur var så blev jag bjuden hem till Nana och Papa som hade fixat lite brasiliansk mat till Lukas, så jag slapp pizzan. Men ja, som sagt det är mycket pizza, jag vet dock inte om det bara är min familj som älskar pizza eller om det är alla amerikanare. En annan sak är att när man köper pizza så kan man beställa på nätet och sedan kör de hem pizzan åt en, snabbt och smidigt! Domino's har den godaste pizzan btw! <3
 • Storlekarna här är gigantiska! Till exempel på McDonalds, där är en mellan läsk lika stor som en stor läsk hemma i Sverige! Den stora är dock gigantisk, och då menar jag verkligen GIGANTISK! Ska köpa en sådan någon gång och ta en bild. Köper man en McFlurry så finns det två storlekar på dem också, där den lilla är lite mindre än storleken i Sverige och den stora är STOR! Grejen är den att det nästan är samma priser på dem också, så det blir lätt så att man köper den stora och inte den lilla... Inte konstigt att amerikanare är större än svenskar. 
Nu är detta dock USA vs. Japan men jag tycker det ser ut som de storlekar vi har i Sverige!
 
 • Övergångställen. Ja de existerar knappt. Det finns faktiskt väldigt få övergångställen. Jag har flera gånger fått springa över vägen för att komma till andra sidan. Inte jättekul då de kör som galningar och inte tittar efter människor som går eftersom det nästan är ingen som går här. 
 • Dubbelmackor. Jag tror inte jag någonsin sett en människa här i staterna som har ätit bara en skiva bröd, de äter alltid två och de sätter ihop dem så att det blir en dubbelmacka. Varför vet jag inte, jag tycker det är lite konstigt. Hemma åt jag dubbelmackor, men oftast åt jag skivorna var för sig. 
 • Komplimanger. Komplimanger får man dagligen här. Man får höra att ens hår ser bra ut, eller att de gillar ens tröja osv. osv. Jag kommer bli proffs på att ge komplimanger! Det är konstigt för i Sverige är det faktiskt väldigt sällan man får komplimanger och jag var inte alls van i början, jag visste knappt vad jag skulle svara. Skulle jag bara säga tack och gå iväg? Skulle jag svara med en komplimang? Men nu har jag vant mig och säger bara tack och ler. Jag har fått väldigt, VÄLDIGT många komplimanger för min svarta leopardtröja!
Okay, I think I'm done here! 
 
See ya när jag har något intressant att berätta! 

Dairy Queen
20 Februari, 2014 - 00:50


Idag efter skolan åkte jag, Jackie och Chichi till DQ, de har seriöst den godaste glassen! Det är mjukglass med olika saker blandat i den, till exempel mjukglass med oreobitar i eller mjukglass med m&ms i! Det är som McFlurry på McDonalds. Vi åkte i all fall dit och köpte glass, jag köpte en med red velvet tårtbitar i och den var fantastiskt god! 


Min goda red velvet blizzard!


Snapchat from Chichi

Snapchat from Jackie

Okej nu ska jag gå, byyyyeeee

Les Miserables
19 Februari, 2014 - 17:09


Okej jag gör inte sådana här inlägg i normala fall, men jag ville bara berätta om den här otroliga filmen! Den kom ut för ungefär ett år sedan men jag såg den inte förrän för några veckor sedan. Ja jag är seg, I know! Jag ångrar så mycket att jag inte gick på bio och såg den för det skulle ha varit så sjukt coolt. 
 
 
En av anledningarna till att jag ville berätta om den här filmen är för soundtracket är AMAZING, den är fantastisk! Skådespelarna är sådana otroligt bra sångare och låtarna är jättefina. Har lyssnat väldigt mycket på soundtracket och kan många av låtarna nu haha. De sjunger hela tiden, liksom det är inga riktiga dialoger utan de sjunger bara till varandra. Jag har aldrig gillat filmer där det är för mycket sång, men den här filmen var faktiskt VÄLDIGT bra. En av de bästa filmer jag har sett! Filmer dock väldigt, väldigt lång och vissa delar kan vara lite tråkiga men det är inte många tråkiga delar och de delar är korta. 
 
Ja det var det, jag är inte bra på att recensera filmer så ja det här inlägget blev väl inte jättebra. Men men, ville bara dela med mig om en väldigt bra film. 
 
See ya!

4 månader kvar
17 Februari, 2014 - 10:46


Jag kan inte fatta att det faktiskt bara är 4 månader kvar innan jag ska fara härifrån! Den känns ganska hemskt men ändå rätt skönt, jag menar, jag saknar ju min familj och mina vänner så sjukt mycket, men jag vill ändå inte fara härifrån. Det är liksom nu jag faktiskt har börjat få vänner, en av mina vänner kallar mig hennes "bestie" och liksom jag vill inte fara ifrån henne! Jag kommer sakna allihopa så himla mycket, hur ska jag klara mig utan min värdmamma som tjatar på mig och Lukas som irriterar mig hela tiden. Jag är faktiskt inte oseriös just nu, jag kommer faktiskt sakna det. Det är dock fortfarande mer än 100 dagar kvar så än så länge är det rätt lång tid kvar. 121 dagar. Men snart kommer det vara bara ett tvåsiffrigt nummer och inte tresiffrigt tills jag åker hem! 
 
Jag kommer komma hem två dagar innan Midsommarafton så jag kommer vara väldigt jetlaggad under alla festligheter, men det är väl sånt man får stå ut med när man har fått varit i USA i ett år! 
 
Jag kommer inte ihåg om jag har skrivit hur och när och var jag ska åka när jag åker hem så kan skriva lite snabbt. Om jag redan skrivit det kan ni ju bara ignorera detta. 
 
Jag börjar 06:30, den 17 juni, från Buttes flygplats och flyger till Salt Lake City, där ska jag stanna i en timme och 15 minuter innan jag ska sätta mig på flyget och flyga till Chicago. Det kommer ta runt 4 timmar, sedan ska jag stanna i Chicago i 3 timmar innan jag får åka till London. Jag ska sitta på flyget i 7 timmar och sedan är jag framme i Heathrow. Sedan får jag vänta ytterligare två och en halv timme och sedan ÄNTLIGEN får jag åka till arlanda, det tar tre och en halv timme. Herre gud jag kommer vara himla trött när jag kommer hem. 13:45, 18 juni, kommer jag landa på Arlanda i kära Stockholm! Allt som allt kommer resan ta ungefär 24 timmar. Jag ser verkligen fram emot det. Not. 
 
Men okej, det var det. 
 
Detta är Chichi och Lukas just nu, sittandes klockan 2:44 på natten och spelar tv-spel. Jag tror att jag ska hoppa i säng för klockan 10 imorgon bitti ska jag skypa mina föräldrar och sedan lite senare ska jag skypa en kompis. Och jag vill gärna vara pigg när jag skypar! Så byyeeeeeee
 

5 random
17 Februari, 2014 - 00:46


Jaha då var det dags igen, kan inte fatta att jag faktiskt kom ihåg att skriva hahah. Nu ska jag försöka hitta min telefon så jag kan se vilka fakta det är jag ska ta med idag. FOUND IT!
 
 • De använder så sjukt många påsar. Första gången jag följde med och handlade blev jag väldigt chockad för för det första så var det inte en själv som plockade i varorna i påsen utan det är människan bakom kassan som när den skannat varan stoppar ner den i påsen. Grejen är bara den att de stoppar ner runt två varor i en påse och sedan tar de en ny påse. Inte alls bra för miljön! Plus att man då får tre miljoner påsar som man måste bära in i huset..
 • Skor inomhus. Japp amerikaner går med skor inomhus, även fast de har heltäckningsmatta överallt i huset. De försöker dock att inte gå med skor inomhus under vintern för då blir det alldeles för smuttsigt, men de är svårt för dem. 
 • Gulbil. De leker inte gulbil här, istället leker de Slugbug. Det är som gulbil fast istället för att leta efter gula bilar så letar de efter sådana här bilar: 
             Den måste såklart inte vara gul utan det är ALLA slugbugs. De leker gulbil i Brasilien dock, så jag och                        Lukas har lärt Bridger och Tyler gulbil så nu letar de efter både slugbugs och gula bilar. 
 • Reklampauser hela tiden. Ja det är reklampauser mest hela tiden men det är väldigt korta pauser. Sedan har de väldigt konstiga reklamer som man inte förstår sig på alls. Liksom de har inte alls med det de gör reklam till att göra..
 • Inget lördagsgodis. Nej det finns inget som kallas lördagsgodis här, istället äter de godis VARJE dag. Det gör även jag, men jag äter inte alls mycket godis varje gång. Eller ja jag försöker att inte äta mycket godis varje gång. Haha. 
 
Det var det! 5 till fakta klart. Nu ska jag umgås med Lukas och Chichi. De spelar tv-spel, of course, som de gör varje gång de är tillsammans! 
 
PS. Imorgon är det exakt 4 månader kvar innan jag åker hem. Känns bra men jag är lite ledsen, vill åka hem men jag vill inte åka hem.
 
Oh well, 4 månader kvar! Vi ses!
 

Födelsedagaaaar
16 Februari, 2014 - 07:59


Why hello there, fancy seeing you here! 
 
Vad har hänt denna veckan? Inte mycket förutom några födelsedagar. Den 12e, alltså i onsdags var det min värdmammas födelsedag, vi firade henne genom att gå på en resaurang, jag åt kyckling och pasta, väldigt gott. Hon fick en SodaStream av mig och Lukas, av Bridger och Tyler fick hon fjärilar och en skylt som sa familj, och av James fick hon ett kort där det stod att hon kan gå och se Wicked med familjen någon helg. 
 
Igår var det alla hjärtansdag, vi gjorde ingenting, jag fick M&Ms av Nana och Papa som är som mormor och morfar till Bridger och Tyler även fast de inte riktigt är det. Så jag åt lite choklad, folk delade även ut godis i skolan så det var nice. Jag och Lukas satt och pratade mycket och försökte titta på The Lord of the Rings men vi såg bara cirka 45 minuter innan vi kände att vi var för trötta för att kolla. Vi började klockan 22:00 så vi hade nog ändå aldrig tittat klart på den. 
 
Idag, den 15e, är det Lukas 18e födelsedag. Vi var och såg Tylers musikal, han var med i Cinderella och han var Prins Charming. Det var inte det bästa jag har sett men det var okej. Eftersom denna musikal var så populär så fick vi endast en biljett så jag och min värdmamma var tvungna att jobba för att få se den. Hon jobbade dock inte utan det var bara jag.. Oh well, jag var bara tvungen att kolla biljetter så det var fine. Efter musikalen åkte vi till en pizzeria som säljer JÄTTEgoda pizzor, det är konstigt i USA för här äter man typ två slices och sedan är man mätt, medan i Sverige äter man en hel pizza för sig själv. Kommer inte kunna äta en hel pizza längre när jag kommer hem igen. När vi hade ätit åkte vi hem och åt en glasstårta, väldigt gott! Sedan öppnade han sina presenter, av mig fick han två tröjor, av Bridger och Tyler fick han en ler staty, de sa att det var en fotbollstrofé och jag antar att det ser ut som det hahah, de fick även en pyjamas av dem, sedan av Shayla och James fick de en PlayStation 4 kontroll.
 
Jag kan inte fatta att det är 2 månader innan det är min tur att fylla myndig, inte OK, vill inte bli vuxen! 
 
Just nu sitter jag, Lukas och Chichi i alla fall och spelar Call of Duty, eller okej de spelar och jag skriver det här inlägget. 
 
Me and Chichi, och ja jag sitter i min Hello Kitty pyjamas som jag fick av min värdmamma i julklapp!
 
Imorgon tänkte jag skriva 5 random fakta, så vi hörs då! 
 
Adióóóóós

5 random facts
08 Februari, 2014 - 00:44


Okej jag tänkte starta som en liten serie, varje vecka (hur länge vet jag inte) tänker jag lägga ut 5 random fakta om USA. Sådant som jag stöter på i vadagen som är annorlunda från Sverige.
 
Okej let's do this!
 
 • Ingen använder bankkort. Istället använder de checkar eller cash. Tror jag aldrig har sett någon här använda ett kort, förutom utbytesstudenterna såklart.
 • I skolan tar alla med sig väskan överallt. Eftersom vi endast har 5 minuter mellan lektionerna så har man inte tid att gå till sitt skåp för att hämta böcker, därför har man alla böcker man behöver i sin väska och bär med dem överallt. 
 • Endast ryggsäckar. I skolan har alla en ryggsäck, och ingen single strapar, alla har alltså båda remmarna. jag tycker detta är väldigt konstigt eftersom att i Sverige så har nästan ingen ryggsäck och har de en ryggsäck så har de den bara på en axel.
 • Till frukost äter man inte mackor. Mackor är för lunchen, ALLA äter mackor till lunch. Äter man en macka till frukost så får man konstiga blickan. 
 • Det finns näsdukar överallt. I varje rum finns det kleenex, näsdukar alltså. Är jag i mitt rum finns det näsdukar, går jag ut till tv-rummet finns det näsdukar, går jag upp till köket finns det näsdukar. Samma i skolan, i varje klassrum finns det näsdukar.
 
Okej, det var det, de fem första klara! Nästa fem kommer nästa vecka!
 
 
 
PUUUUSS


Super Bowl!
03 Februari, 2014 - 05:33


Suuuuuuper Bowl! Någonting som är ett måste om man bor i USA. Nu kanske ni undrar vad Super Bowl är, det är den största American Football matchen i USA. ALLA tittar på det, ALLA! Nu kollade just jag inte riktigt på matchen men på reklamerna. Det är sjukt dyrt att köpa en reklamplats under Super Bowl så det är bara de allra största märkena som har reklam. De har också väldigt bra gjorda och roliga reklamer. 
 
Det var The Seahawks mot Broncos som spelade, det är Seattle, Washington, mot Denver, Colorado. Washington är närmre Montana än Colorado så jag höll självklart på Seahawks. Och gissa vilka som vann, SEAHAWKS! 43-8! GO SEATTLE!! Så ja jag var glad. 
 
 
Vi åt också lite grönsaker med dipp + lite skinka och korv, very nice <3
 
Ja det var det, vet inte riktigt vad jag ska berätta. Jag kan inte reglerna alls, så kan inte berätta hur man spelar. 
 
 
 
 

RSS 2.0