Maten
30 September, 2013 - 06:25


Hejsan allihopa! Jag är ledsen för att jag inte skrivit något på ett tag, jag skulle kunna säga att jag inte haft tid men det skulle vara att ljuga, jag har bara inte riktigt haft lust för att blogga... Imorgon ska jag försöka skriva ett inlägg om Homecoming veckan och försöka hitta bilder på hur jag såg ut, glömde såklart att ta kort på mig själv varje dag. Som tur är finns facebook!
 
Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg så att ni vet att jag lever samt svara på en fråga jag fick av min farmor, hon undrar vad det är jag äter här borta. Okej så till frukost äter jag flingor och mjölk, de flingor min vmamma köper är verkligen inte de nyttigaste, de är riktiga sockerbomber, men men de smakar gott. Sedan till lunch äter jag en macka med ost och skinka, jag vet att du vill att jag ska köpa mat i skolan mamma, men jag äter inte i matsalen och man får inte ta med mat man köpt i matsalen till någon annanstans i skolan, så då blir det så att jag måste ta med egen mat och det finns inte direkt någon annan mat än mackor! På helgen äter jag vad det nu finns för rester i kylen. Till middag äter jag rester eller färdiglagad mat som man stoppar i ugnen om mina vföräldrar inte har lagat något. Idag t.ex. åt vi soppa, igår åt vi pizza, sedan har vi ätit tacos, chili och andra konstiga maträtter. Jag går inte hungrig här borta, och skulle jag vara hungrig så finns det mackor och snacks som man kan äta. 
 
Nu ska jag gå och sova för imorgon är det skola.. suck... 
 
Vi hörs imorgon då antar jag, puss

21 september
21 September, 2013 - 08:34


Hola amigos! Fel språk, men men. Jag är ledsen för att jag är så otroligt dålig på att uppdatera. Men jag har faktiskt en väldigt bra förklaring, jag går i skolan till klockan 3, sedan åker jag hem och äter någonting för jag är ALLTID jättehungrig när jag kommer hem. Klockan 4 har jag sedan rehearsals inför musikalen och det tar minst 2 timmar så jag kommer hem klockan 6. Då ska jag äta och sen har jag alltid en massa läxor för alla läxor här är alltid due dagen efter man fått dem. Så jag har seriöst haft fullt upp! Jag är ledsen för att jag inte tagit några bilder också, men där har jag ingen annan förklaring än att jag är lat. 
 
Igår var jag i alla fall på min första volleyball game, det var coolt. Det var Butte Central (Lukas skola) mot någon annan skola och jag är rätt säker på att Butte Central vann. Det var tre matcher och den skola som vann efter tre matcher vann alltihop. Vi stannade inte kvar under alla tre matcher utan åkte efter den andra matchen var över. Det var roligt att se riktiga cheerleaders också och att träffa de andra utbytesstudenterna på Butte Central såklart. 
 
Idag har varit en spännande dag! I skolan så gick brandalarmet, och det var ingen firedrill. Det var läskigt, liksom det kunde ha brunnit. Nu gjorde det inte det, det var antagligen någon som hade satt på brandalarmet eller rökt på toaletten eller något liknande. Alarmet gick igång 3 gånger för det var något fel på den. Oh well, det hade varit mer spännande om det hade varit en riktig eld. Efter skolan åkte jag hem och åt (as usual) och efter åkte jag till rehearsals. Jag var där i två och en halv timme, dessa sånger sjöng vi: 
 
 
 
How I love Seussical the Musical! <3333
 
Efter det åkte jag till Lukas Homecoming game, min första football game. Det var såååå coolt! Butte Central vann of course, det vore awkward om de inte vann sin homecoming game! Jag förstod dock ingenting av reglerna jag skrek bara när de andra skrek osv. Efter matchen åkte vi till Butte Centrals homecoming dance. Det var rätt tråkigt där för jag känner ingen på Butte Central förutom utbytesstudenterna och de satt bara vid ett bord med sina telefoner. Så efter ungefär en timme åkte vi hem igen. Nästa vecka är det min skolas homecoming week, det ska bli kul. Detta är vad vi ska klä oss i/som:
 
Måndag - Color day (Juniors wears red)
Tisdag - Decade day
Onsdag - Disney day
Torsdag - Nerd/geek day
Fredag - Homecoming (då har man på sig skolans färger, Butte High har lila och vitt)
 
Jag ska försöka ta kort på hur jag ser ut varje dag och lägga ut här på bloggen. På fredag är även vår homecoming game och dans. Jag hoppas verkligen att vår dans är roligare, men det tror jag för vi är mycket fler och jag känner fler människor där. Förresten dansar amerikanare likadant som i Sverige, i en stor klump och bara hoppar till musiken. Amerikanare grindar dock mycket har jag hört, men jag såg ingen göra det idag, jag antar att de kommer göra det på fredag. 
 
Imorgon ska utbytesstudenterna på Butte Central åka och bowla, och jag ska följa med. Jag tror även att en utbytesstudent från Butte High kommer, så det ska bli roligt! 
 
Nu ska jag gå och sova för jag är jättetrött, PUSSS
Ps. ni som har kommenterat, jag har svarat på era kommentarer

söndag
16 September, 2013 - 05:15


Jag orkade inte komma på någon bra titel på det här inlägget..
jag tänkte först och främst berätta att jag fick en roll i musikalen! Det är en pytteliten roll men jag kommer få sjunga och dansa i alla fall så jag är nöjd, jag ville ändå inte ha en stor roll för jag har aldrig varit med i en musikal eller en teater innan.

Vad har hänt mer sedan jag uppdaterade er? Inte särskilt mycket... Jag har varit på en BBQ idag, det var en "tack för att ni tar hand om en utbytesstudent" BBQ för alla host families på Butte Central. Så nu har jag träffat 8 nya utbytesstudenterna samt deras hostsyskon. Det var jättekul, de var väldigt trevliga! Det var fyra killar från Kina, en tjej och en kille från Brasilien, en tjej från Tyskland och en tjej från Japan. Så coolt med människor från öster! Speciellt från Japan! Jag vill verkligen åka till Japan någon gång, och deras språk är så coolt!

Igår åkte vi i en timme till grannstaden för att shoppa, köpcentrumet här är nämligen hur tråkigt som helst, det finns typ 4 butiker... Vi åkte i alla fall först till target och där köpte jag två tröjor och ett linne för tydligen hade jag glömt mitt linne hemma.. jag köpte en tröja med Musse pigg på och en med en uggla på. Sedan åkte vi vidare till ett köpcentrum med lite fler butiker än 4. Men jag kunde inte hitta en enda tröja som jag gillade! Allt var indian inspirerat och jag vill inte ha sådana tröjor... Jag får väl åka till vårt köpcentrum här och se om de har något kul...

Oh well, det var allt jag hade att berätta idag. PUSS

Månadsjubileum
13 September, 2013 - 02:58


Ja ni läste rätt, jag har varit i USA i en hel månad nu! Hur är det ens möjligt? Det känns som att det var igår jag stod i gästrummet med mamma och försökte packa min väska. Men icke, det var 4 veckor sedan. Jag har börjat få hemlängtan nu, skulle faktiskt inte göra mig någonting om jag kunde sätta mig på ett flyg och åka raka vägen hem. Men det kommer jag såklart inte göra, jag kommer avsluta mitt år här! 
 
Idag har jag varit i skolan som vanligt, höll på att somna under american history lektionen, men jag klarade att vara vaken. Efter skolan gick jag till art club och försökte göra en vas utav lera, pottery alltså, det var himla svårt! Jag klarade det verkligen inte, men det var väldigt roligt! Träffade även två tjejer som frågade om jag skulle bowla på lördag. Tydligen ska utbytesstudenterna på den skolan Lukas går i ut och bowla, och jag kommer nog hänga på. Det finns en massa utbytesstudenter på den skolan. 9 styckna! Det ska bli kul!
 
De har nu kommit ut med vilka som har fått call-backs till musikalen och jag var inte en av dem. Så antingen har jag fått en roll (antagligen inte) eller så har jag inte (mer troligt). The cast list kommer ut på lördag. 
 
KARRO, jag har kollat runt lite på vad folket har för kläder här och jag har kommit fram till att de har normala tröjor, alltså typ tröjor man kan se i Sverige. Men byxorna... ALLA har bootcut jeans! Eller okej inte alla, men en eller två tjejer på tio har det! Jag förstår inte varför, det är inte snyggt alls. Jag hoppas ingen tar illa upp över att jag skriver det, men jag tycker verkligen inte att det är snyggt. Skorna är också väldigt lika skorna i Sverige, förutom att vissa går runt i flip-flop medans andra går runt i UGGS, förstår dock inte alls hur folk kan gå runt i UGGS när det är runt 25+ ute... Sedan finns det folk i tennisskor och i converse och vans och allt möjligt. En himla blandning. Det är inte som i Sverige där alla går runt i likadana kläder och skor. 
 
Nu måste jag göra läxor, jag har ett engelskaquiz imorgon och en presentation i montana history. 
 
Puuussssss

Audition
12 September, 2013 - 05:53


Jag har precis kommit hem från min audition. Vi åkte dit klockan 18:30 och nu är klockan 21:45 så det har varit en lång kväll. Mina bröders audition började nämligen klockan 19:00 och min började 20:00 så jag fick sitta där och vänta... 

När klockan slog 20:00 gick min lilla grupp ner och dansade, det gick väldigt bra det var två åttor som vi skulle dansa och det var väldigt enkelt. Sedan fick vi stå och vänta i tusen år innan vi fick sjunga. Det gick i alla fall hur dåligt som helst, jag sjöng klart den första versen och sedan glömde jag helt och hållet bort texten. Jag var såååå nervös! The director frågade mig några frågor om hur jag trivdes i Butte för att antagligen försöka lugna ner mig och sedan bad han mig sjunga twinkle twinkle little star. Den kan jag ju så det gick bra men jag önskar att jag hade kommit ihåg texten!!! Förhoppningsvis får jag en call back så jag kan visa att jag faktiskt kan lära mig texter och att jag faktiskt kan sjunga. Aja, jag är lite nere nu men jag antar att livet går vidare. Jag hade väldigt gärna velat ha en roll though, ingen stor men en liten i bakgrunden där jag få sjunga lite och dansa.

Haunted house
11 September, 2013 - 06:26


Okej först och främst tänkte jag svara på några fler frågor som jag har fått från Victoria:
 
"Om du har tid; skulle du kunna göra ett blogginlägg om dagen och skriva vad du gjort? Är nyfiken! Hur får de i klasserna reda på att du är en utbytesstudent? Vet de om det, säger du det till dem eller...?"

Jag ska försöka göra inlägg så ofta som möjligt, men jag har seriöst inte tid att vara inne på datorn särskilt mycket. På mornarna när jag äter frukost brukar jag vara inne på min telefon och läsa lite på twitter, men det är det enda jag hinner med. Sen när jag kommer hem från skolan försöker jag vara med min hostfamily så mycket som möjligt samt göra alla läxor. 
Well, jag tror att i de flesta av mina klasser vet alla att jag är utbytesstudent nu och det är mest för att mina lärare har hört på hur jag pratar (swedish accent woohoo), och då frågat varifrån jag kommer. Och sedan har de berättat för de andra i klassen. Till exempel idag visade min amer. history lärare var Sverige och Stockholm ligger på kartan och sedan frågade hon några frågor om skolan och sånt. Det är även folk som har frågat när de hört min accent och till vissa har jag berättat det. 
 
Jag fick även en fråga om jag har dresscode i min skola, och nej det har vi inte. Men vi har vissa kläder vi inte får ha på oss; 
"Items NOT approved and thus prohibited:
  • Hats, headbands, jewelry with spikes, bade midriffs, gangrelated attire, unreasonably sagging and/or baggy pants, sleeveless jerseys, spaghetti strap tank tops, tube tops and chains. 
  • Any extreme dress or appearance, which is disruptive to class is prohibited. Violators will not be allowed to return to class until a parent/guardian brings appropriate attire. Any lost time from school will be unexcused.
Duffel bags, large purses, and sunglasses will not be allowed in classrooms. They are to be placed in lockers upon arrival at school. Sweatshirts must be worn and cannot be tied around the waist."
Taget från the student handbook
 
Okej så Victoria ville veta lite om min dag, then okay I'll tell you what happend. 
Dagen började med att jag nästan kom försent till min första klass för att det var värsta kön när vi skulle åka till skolan, men som tur var så var min lärare försenad så han märkte inget. Vi håller nu på att researcha om olika counties i Montana, det var det enda vi gjorde i mt. history. Sedan gick jag till English III, där håller vi på att läsa om indianer. Vi hade också ett quiz, men vi fick använda boken så det var väldigt enkelt. Vi fick dessutom en läxa, vi skulle läsa 10 sidor i boken och imorgon kommer vi ha ett quiz om det vi har läst... Förhoppningsvis kommer vi få ha boken då också för jag satt seriöst i två timmar och försökte förstå texten, google translate suger btw. Sedan fortsatte jag till geometry där vi gick igenom grejer, jättekul, fick en läxa även där som jag har gjort nu på eftermiddagen. Sedan var det lunch, jag och några kompisar åkte till subway och åt där. Vi måste åka någon annanstans imorgon. Vi kom 5 minuter försent till choir (oups), men det verkade inte vara någon riktig fara. En av de andra utbytesstudenterna, Valentine från Belgium, har även börjat i kören så det är kul. Efter choir gick jag och Valentine till amer. history som vi också har tillsammans. VI har nu tre klasser tillsammans, mt. history, choir och amer. history. I amer. history gick vi igenom saker i boken som jag inte riktigt kan komma ihåg nu, men det handlade lite om indianer. Efter det hade jag photography, vi fick börja med våra pin-hole camera. Vet ni inte vad det är så googla. Sedan var skoldagen slut. Very interesting. Jag gick även till the haunted house club, eller okej jag vet inte om det är en klubb men man gör i alla fall dekorationerna till the haunted house som är during halloween. Men min vmamma hade kommit för att hämta upp mig så jag hann bara säga att jag ville vara med och sedan sticka. Väl hemma har jag mest bara pluggat...
 
Jag är nu med i tre klubbar: Haunted house på tisdagar, mt. history (eller bara history) club på onsdagar (tror jag) och art club på torsdagar! Fun fun! 
 
Imorgon (onsdag) ska jag göra min audition för musikalen jag pratade lite om några inlägg ner, jag har valt att sjunga en minut ur You Can't Stop the Beat från Hairspray. 
 
 
Okej, puss puss

En fråga
08 September, 2013 - 07:35


Jag fick några frågor av "Jag" som jag tänkte svara på, jag vet vem det är men jag antar att denna människa vill vara anonym eftersom hen inte skrev ut sitt namn.. 
 

"jag har några frågor du kanske skulle kunna göra ett inlägg om? hehe B) 

- Hur är deras klädstil? Alltså ungdomar då 
- Är folk nyfikna på dig???? 
- HAR DU BÖRJAT TÄNKA PÅ ENGELSKA 
- Vilka är de vanligaste skorna?? B) 

PUSSKRAM<3333"


- Tbh har jag inte alls tänkt på hur de klär sig, men det måste ju betyda att de klär sig väldigt likt folket i Sverige. Det är dock inga döskallesjalar eller hunters överallt.

- Vissa är det, i min Amer History klass började nästan alla tjejer fråga mig en massa saker så fort de fick reda på att jag var en utbytesstudent. De frågade mest frågor om hur jag skulle klara av det här året och vad min familj tycker om det osv. så inte jättemycket om mig eller Sverige. 

- NEJ DET HAR JAG INTE???? Visst jag tänker vissa saker på engelska, liksom tänker vissa ord på engelska i en svensk mening, om det makes sense. Men jag har inte hela meningar på engelska. Jag har inte börjat drömma heller.. Ganska tråkigt, jag vet vissa som började tänka på engelska redan första veckan. Det är det dom säger i alla fall. 

- DU VET ATT JAG INTE ÄR LIKA SKOINTRESSERAD SOM DU?? Men för din skulle ska jag tänka på det på måndag och återkomma med ett bättre svar. Jag ska även tänka på vad de har på sig! 

 

PUSSPUSSSSSS


Första veckan avklarad!
08 September, 2013 - 07:27


Jag klarade inte bara av första dagen, jag klarade av hela första veckan! Applåder till mig! Alla mina lektioner är väldigt chill förutom English III. Läraren där är väldigt seriös medan alla de andra lärarna är roliga och skämtar mest hela tiden. Vi är inte tillåtna att prata med varandra om det inte är ett grupparbete och nästan det enda vi gör är att läsa ur våran JÄTTETJOCKA bok, och sedan ställer hon miljoner frågor om det vi läst. Inte speciellt kul.. Det roliga är att mr. Fisk sa att hon är bitchig! I och med att vi knappt får prata har jag inte fått några vänner i den klassen. Men men, lär väl få någon vän där i sinom tid. Förhoppningsvis. I alla de andra klasserna har jag folk att prata med, och på måndag ska jag åka till subway och äta lunch med en tjej som jag har geometry och choir med. Älskar att alla har bilar! <33333
 
Vad har jag gjort idag då? Jag har suttit ute och beated the hell out of gräsbitar. Min värdfamilj håller på att göra om trädgården så de gräver just nu upp halva gräsmattan. Så jag och de andra barnen försöker få bort all jord från gräsbitarna. Det är rätt roligt faktiskt, men jag kommer ha världens träningsvärk i min högra arm imorgon. Vi jobbade seriöst från 11:00 till 17:00! Men vi blev åtminstone klara. Eller i alla fall nästan klara. Efter det åkte vi till en auktion. En av ungdomarna i kyrkans mamma krockade med sin bil (tror jag), så nu har hon en sjukhusräkning på mycket mer än vad hon klarar av, så hon hade en auktion för att samla in pengar. En massa personer hade sjänkt saker till auktionen och sedan får hon pengarna. Vi kom hem med biljetter till alla föreställningar teatern kommer hålla i år, vinglas och en gratis (eller 50% off) tatuering. Det var dock jättetråkigt, jag satt bara där och tittade på när den fulla mannen som höll i auktionen... Överallt sprang barn eller fulla människor... Jupp jätteroligt. 
 
Imorgon är det kyrka igen, älskar alla människor där. De är så trevliga och de sitter och pratar med en är så intresserade! 

Första skoldagen avklarad
04 September, 2013 - 05:40


Jupp ni läste rätt, jag har varken svimmat eller dött. Jag tycker att jag klarade det bra. Dagen började med att jag vaknade som vanligt vid halv sju, sedan vid tio i åtta satt jag, Lukas och vmamma i bilen. Hon lämnade först av Lukas eftersom han går i en annan skola och börjar tidigare än mig, och sedan åkte vi till Butte High. Jag hade världens fjärilar i magen. Men allt gick bra, jag klarade av att öppna mitt skåp och ta mig till första perioden. Där mötte jag Nora, den finländska utbytesstudenten, och Mr.Fisk, min MT History lärare. Han verkar jättebra, han är rolig och läskig på samma gång. Men mest rolig. Han skojade en massa och sedan sa han att han skulle underkänna oss ifall vi hade missat 10 dagar, alltså skolkat, men han skulle ljuga till våra föräldrar och säga att han förstår att vi har problem och bla bla bla. Aja jag tror att den klassen kan bli kul, vi skulle tydligen åka på field trip och märka kalvar och sånt så det blir kul!
   Efter MT History hade jag English III. Läraren jag har där verkar rätt sträng och allvarlig, hon gav oss en uppgift att skriva om en gång då vi blev mobbad, jag vet inte riktigt vad meningen med den uppgiften var och jag är rätt säker på att jag gjorde urdåligt men men..
   Efter English III hade jag American History, det verkade desto roligare, läraren där verkar jättesnäll och trevlig. Jag tror att jag faktiskt kan gilla den klassen även fast det är historia vilket jag verkligen inte tycker om.
   Efter American History hade jag Algebra I, jag gillar läraren där också, fast vi fick en uppgift där med. Vi var tvugna att räkna ut mattetal (no shit) med multiplikation och sånt och jag är väldigt dålig på multiplikationer..
   Efter Alegra I hade jag concert choir, läraren där gillar jag jättemycket, han skämtar också väldigt mycket. Så det jag gjorde där var att jag fick göra som en audition för att se om jag platsade i den klassen då den klassen var för dem som behövde special education och sådant. Jag skulle tydligen vara i en annan klass så jag var tvungen att gå ner till min counselor och ändra mitt schema. Så istället för algebra har jag nu geometri och istället för consert choir har jag någon annan choir som jag inte kommer ihåg vad den hette. Men det känns bättre, i concert choir var vi ungefär 12 och det var ingen som var junior och i den nya choir kommer vi vara ungefär 50 och jag antar att det kommer vara några juniors där.
   Efter det hade jag Photography. Jag hade tänkt mig att vi skulle ta foton med normala kameror och att jag skulle kunna bli bättre på det, men istället kommer vi tydligen hålla på mycket med analoga kameror och framkalla i mörkerrum. Men det kan väl bli kul det också antar jag. Vi ska göra en egen kamera och sedan framkalla de bilderna vi tagit med den. 
   Sedan var min skoldag slut, jag börjar 8:25 och slutar 2:55. Efter skolan åkte vi och skaffade telefoner och jag köpte en massa nerds. DET ÄR SÅ GOTT!! Jag köpte och sour patch, det var också JÄTTEGOTT!! 
 

Drive-in bio
04 September, 2013 - 05:19


Yes, i söndags var jag på drive-in bio och det var hur coolt som helst. Vi tog familjens truck och körde en liten bit utanför Butte, valde en av de två filmerna som visades, Percy Jackson Sea of Monsters, och parkerade sedan trucken framför den gigantiska filmduken. Det var jättemysigt, vi hade en massa kuddar och filtar i bakdelen av trucken så det var inte ett dugg obekvämt eller kallt. Tyvärr var vi tvugna att vänta i ungefär en och en halv timme innan filmen började för det var tydligen strömavbrott.. Men det var totally worth it för när filmen väl började var det awesome! Det här var den sista drive-in filmen för året så jag måste vänta enda tills maj innan jag kan se på en sådan här film igen. Can't wait! 

RSS 2.0