The Exchange Student Challenge
29 Maj, 2013 - 22:31


Jag hittade den här listan på en annan utbytesstudents blogg och tänkte att jag också skulle fylla i den. 
 
Vilket land ska du till?
USA
 
Vilken organisation reser du med?
STS, Student Travel Schools
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Jag gjorde inget delstatsval, jag vill hellre hamna med en familj som passar mig i en delstat som jag inte alls tänkt på än att hamna i te.x Kalifornien men få en familj som inte passar mig alls.
 
Har du fått familj eller gjort stat/regions-val?
Som sagt gjorde jag inget delstatsval och jag har fått min familj. Jag ska till bergiga Montana!
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Ja, om 78 dagar ska jag till New York! 
 
Vad ser du mest fram emot?
Att träffa min familj och skaffa nya vänner! Självklart också att gå på high school.
 
Vad fruktar du mest?
Jag tror alla utbytesstudenter har känt den där klumpen i magen när de tänker på första skoldagen! Jag fasar lite för bilresan hem från flygplatsen också.. 
 
Vill du prova någon ny sport?
Självklart! Jag är inte alls någon sporttjej men någonting måste jag ju göra för att inte gå upp en massa i vikt, sporten i USA är ju dessutom mycket större än här i Sverige så jag tror att det kommer vara roligare där borta. En sport jag skulle vilja pröva på är basket, jag har aldrig spelar det förut men eftersom att jag är rätt lång borde jag ha en fördel.
 
Vad kommer du sakna mest?
Min familj och mina vänner!
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Om STS arrangerar en resa kommer jag absolut följa med på den. 
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
Först och främst nationalparkerna i Montana; Yellowstone National Park och Glacier National Park, annars vill jag gärna åka till Kalifornien. 
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Det tror jag, många utbytesstudenter säger ju att det är det bästa året i sina liv, och det tror jag att det blir för mig också. Jag försöker dock att inte ha allt för höga förväntningar. 
 
 

10 things I hate about you
28 Maj, 2013 - 00:34


Jag såg precis klart filmen "10 things I hate about you", den var väldigt bra och jag tycker att du som läser detta ska se den. En av huvudpersonerna är en yngre Joseph Gordon-Levitt om det får dig intresserad. 
 
Cameron (Joseph Gordon-Levitt) börjar i en ny skola och faller handlöst för den populäraste flickan i skolan. Tyvärr får hon inte dejta förrän hennes äldre syster, den bitchigaste flickan på skolan, börjar dejta. Därför börjar Cameron letandet på den perfekta killen för systern. 
 
 

Shopping
27 Maj, 2013 - 14:41


Igår åkte jag till Nacka Forum och kom hem med lite kläder.
 
En klänning från Vero Moda
 
 
 
Tre t-shirts från Gina Tricot
 
och tillsist en t-shirt från Zara.
 
Jag måste bara säga att jag är väldigt stolt över mig själv för jag är så dålig på att köpa kläder, i och med att jag går i skolan precis bredvid Nacka Forum går jag ju dit ganska ofta, men jag får aldrig med mig kläder hem.
 

Spanska
22 Maj, 2013 - 10:56


Jag har just insett att det är två spanskalektioner kvar på hela terminen! Ni förstår inte hur glad jag är just nu, spanska är ett av de ämnen jag ogillar mest. Eller ogillar och ogillar, men det är inte kul när man inte förstår något av det läraren säger. Men som sagt, det är två lektioner kvar nu och livet är underbart!
 
Detta är min katt. Maddi möt bloggen, bloggen möt Maddi. 

Nationellaprov
21 Maj, 2013 - 21:46


Idag hade jag nationellaprov i matte, men sådant vill ni väl inte läsa om antar jag så jag kan berätta om vilket äventyr jag var med om i fredags. 
 
Jag och Karolina bestämde oss för att åka in till Kungsträdgården för att fota de fina körsbärsträden. Ingen av oss hade dessvärre åkt dit själv från Slussen, så därför satte vi oss självklart på rätt buss fast åt fel håll. Som tur var gick det upp för oss ganska snart att vi var på väg åt fel håll, så vi hoppade av och gick på rätt buss istället. Också bar det av mot Kungsan. 
 
När vi sedan kom fram såg vi detta:
Inte en rosa blomma så långt ögat kan nå. 
Besvikna började vi fota de få blommor vi kunde hitta.
 
 
Tillslut gav vi upp och gick mot Urban Outfitters, där inne kollade vi på deras fina kläder och underbara prylar. Gud jag vill ha allt där inne! Varför är det så dyrt? 
Sedan drog vi vidare mot Gallerian och tog en Frozen Yohurt, det är så gott, och kollade runt lite.
 
När vi sedan gick ut från Gallerian märkte vi att klockan var över sju och båda våra busskort hade gått ut, så vi fyllde på dem, men jag har aldrig gjort det förut så jag var väldigt nervös hela bussresan hem, jag trodde att jag hade gjort något fel och att en kontrollant skulle komma. Mitt hjärta dunkade snabbt som tusan. Men jag oroade mig i onödan, det kom ingen kontrollant och jag kom hem som jag skulle. 

Ny design
19 Maj, 2013 - 22:19


Min fina, underbara, fantastiska vän Karolina gjorde en väldigt fin design åt mig eftersom jag själv inte kan någonting om sådant. Så ja nu känns det bättre att blogga, kanske börjar jag blogga på riktigt nu... Kanske inte, vi får se! 
 
This is Karolina
 

Äntligen
03 Maj, 2013 - 23:00


 
Igår gick jag i skolan precis som vanligt, de två lektionerna gick som vanligt långsamt och efter skolan var det dags för matteresurs. Resursen hann knappt börja förrän min mobil började ringa. Det var STS! Jag gick ut ur klassrummet och var så uppspelt att jag knappt kunde stå still. Tjejen i telefonen berättade att jag ska till Butte, Montana! Jag ska bo med en familj som består av en mamma, pappa, två söner (10 och 12) och en katt! Jag vet inte om ni vet var Montana ligger, det visste i alla fall inte jag, men jag antar att ni vet var Washington ligger (längst upp till vänster), bredvid Washington ligger Idaho och bredvid Idaho ligger Montana. Montana har samma årstider som Sverige och det är ungefär samma temperatur.
Familjen har haft 6 utbytesstudenter tidigare vilket betyder att de är rutinerade, det känns bra för då vet de ungefär hur det går till och de vet hur man får till ett bra år. Jag antar att de mesta hänger på mig för att det ska bli ett bra år, men då vet de i alla fall vad DE ska göra för att jag ska må så bra som möjligt. Jag har ännu inte tagit kontakt med familjen, jag är lite nervös över det, men jag planerar att göra det imorgon. 

Ring telefon, ring!
01 Maj, 2013 - 15:41


Jag hoppas ni förstår att det inte händer särskilt mycket just nu, jag sitter mest och bara hoppas på att telefonen ska ringa. Tänk att snart (om ungefär 1-2 månader) kommer jag ha en värdfamilj, jag kommer veta var jag ska bo och kanske var jag ska gå i skolan. Min mage gör några volter just nu! Men det kommer i alla fall inte bli särskilt mycket uppdaterande innan jag åker. Hoppas ni står ut!

RSS 2.0