Butte Highschool
28 Augusti, 2013 - 23:26


Okej så idag åkte jag och min vmamma till skolan för att för det första få mitt schema och för det andra kolla var alla mina klasser är. Så jag har 6 periods, första är Montana history, andra är English III, tredje är American history, fjärde är Algebra I, femte är Choir och sjätte och sista är Photography. Jag kommer ha samma lektioner varje dag och schemat ser exakt likadant ut. De fem första lektionerna ligger rätt nära varandra men den sista är låååångt ifrån choir så jag kommer få springa mellan femte och sjätte. Man har dessutom bara fem minuter mellan alla lektioner så att det lär bli stressigt. Skolan är gigantisk, mycket mycket större än vad jag är van vid och det är en massa trappor och korridorer, jag blir seriöst nervös bara av att tänka på det! Jag tror att de första dagarna kommer bli ett helvete, men sen när det börjar bli en vana så kommer det antagligen gå bättre. När jag har börjat förstå hur skolan är byggd och så. Alltså vi gick ju igenom hur jag skulle gå till och från klasserna men jag har redan glömt bort hur jag kommer till alla klassrum förutom den första.. Men men det kommer nog bli bra tillslut. Alla skåp har jättekonstiga lås, man snurrar först åt ena hållet och sen åt andra osv. Kommer glömma bort koden på en gång... 
 
Just det jag glömde berätta att det kommer gå två andra utbytesstudenter i skolan, den ena vet jag ingenting om inte ens om det är en tjej eller kille. Men den andra träffade jag när vi skrev in mig på skolan, hon heter Nora och kommer från Finland. Det roliga är att hon kan lite svenska! Jag lär nog inte prata svenska med henne men ändå. Det är en liten värld. Man kan tydligen inte vara senior på Butte Highschool så vi kommer båda vara juniors och vi kommer antagligen ha Montana history tillsammans, och kanske de andra obligatoriska ämnena. Hon såg snäll ut och verkade trevlig så jag hoppas vi kanske kommer bli vänner. 
 
Puss

Ingen drama
27 Augusti, 2013 - 00:10


Okej så som ni kanske förstår på rubriken så blev det ingen drama, det var tydligen fullt. Istället valde jag fotografi, så jag hoppas det blir bra! Jag valde dessutom Algebra 1 och kör. Skolan börjar den 3 september vilket är nästa tisdag, jag är väldigt peppad!

Nu ska jag och min vmamma (kanske bröderna, jag vet inte) åka till kyrka och jag ska vara med och sjunga i kören, det blir spännande. Jag ska dessutom tydligen try outa till en musikal, jag har aldrig prövat drama, sjungit på riktigt eller dansat innan så det blir nervöst och VÄLDIGT spännande.

Puss


Butte, Montana
26 Augusti, 2013 - 04:39


Japp, jag är här, jag lever, mitt flygplan störtade inte! Det är bara det att jag först nu har fått koden till internet! Jag landade här i Butte torsdagen den 22 augusti ungefär klockan 13:00, kan inte komma ihåg det exakta klockslaget och nu sitter jag på mitt rum och skriver detta. Dessa fyra dagar har varit bra, men jag har fått värsta kulturchocken. Eller jag vet inte riktigt om jag kan kalla det det, för alla familjer är ju inte som den här familjen. I alla fall så är familjen jag bor hos väldigt olik min familj. På flera olika sätt. 
 
Imorgon ska jag till Butte High School och skriva in mig på några olika kurser, kan inte minnas om jag har skrivit vilka kurser jag vill ta och vilka jag måste ta. De jag måste ta är Montana history, American history och English. Och de jag själv tänkte välja är matte, drama och kör. Tydligen så är the counselor väldigt sträng och man måste ha mycket bra argument för att få det man vill... Det känns lite läskigt. Jag tror jag börjar skolan nästa vecka någon gång, men är inte helt säker. Jag vet att Lukas, den andra utbytesstudenten, börjar på onsdag redan. 
 
På tal om Lukas så har han inte kommit än, han skulle kommit igår, men då hade hans pappa ändrat tid utan att berätta det. Så han skulle komma idag istället. Men då var det något fel, så nu vet ingen när han kommer att komma.. Det känns lite trist, jag hade sett fram emot att träffa honom! 
 
Som ni kanske vet var jag i NYC i en vecka inann jag kom hit, jag vet att i alla fall två av er väldigt gärna vill att jag ska skriva om den veckan. Det ska jag också, så fort jag fört över bilderna till datorn och får orken att gå igenom alla och välja ut de jag vill ha.. Sedan måste inlägget skrivas också.. Aja det kommer väl någon gång! 
 
Puss

Looondon
15 Augusti, 2013 - 11:27


Today is the day, idag kommer jag landa i New York! Jag sitter just nu på London Heathrow och väntar på att få boarda, lite segt.. Från London till New York tar det ungefär 7 timmar och 30 minuter eller något liknande så jag hoppas de har en bra film ombord!
Okej bye bye, kanske skriver igen när jag har landat i New York


GUUUUUUYS
10 Augusti, 2013 - 12:448 dagar kvar
07 Augusti, 2013 - 15:54


Det är 8 fricken dagar kvar innan jag lämnar landet lagom om far över atlanten till New York! Det är ensiffrigt! Det är 15 dagar kvar tills jag får träffa min värdfamilj! Jag är taggad och nervös om vartannat. Så fort jag tänker på det börjar mitt hjärta dunka i 180 och hela jag liksom skiner upp nästan, på samma gång känner jag en saknad efter mina vänner och familj, och jag har ju inte ens åkt en.
 
Jag har haft lite kontakt med en av utbytesstudenterna som bodde där 2012/2013, hon är jättesnäll och svarar på alla mina frågor om skolan och Montana och familjen. Jag är så glad att hon finns där, det var hon som skrev till mig först och frågade om det var någonting jag ville veta och liksom hur många skulle inte bara låtit bli att skriva någonting? Hon gör mig så taggad och lugn över året!
 
JAG HAR FÅTT FLYGINFORMATION OCKSÅ! Tydligen ska jag åka 7:35 från Arlanda med en mellanlanding i London, allt som allt kommer det ta 7 timmar och 20 minuter. Herregud det blir upp tidigt! ASKDKJASDFHKJH SO EXCITED!!!
 
(jag är jätteledsen att jag inte har några bilder, jag vet att det ser jättetråkigt ut utan bilder. Men jag är så dålig på att fota och det känns fel att ta bilder från google fär det ser så fult ut med bildkällor)

Long time no see
01 Augusti, 2013 - 16:47


Ja nu var det länge sedan jag skrev något, men det har varit ganka lugnt på sista tiden. Inget riktigt speciellt har hänt förutom att jag har fått hem mitt visum och att det är TVÅ VECKOR KVAR TILLS JAG ÅKER!! Var tog tiden vägen? Det var ju september igår och jag skulle gå och bli intervjuad!
 
Jag har i alla fall skrivit en packlista som jag tror är klar och nu ska jag bara se till så att jag har allting som står med på listan, det är mycket jag behöver. Till exempel har jag ingen bra vinterjacka eller regnjacka och det kan ju behövas i Montana där det till och med är kallare än vad det är här. Inte heller har jag några vantar.. MEN MÖSSA HAR JAG!
 
Jag har även fått reda på att jag ska bo tillsammans med en annan utbytesstudent, han var hos dem 2012/2013 och tydligen ville han komma tillbaka. Han heter Lukas och kommer från Brasilien. Det gör mig ingenting, jag tycker det känns skönt att det är någon där som gått igenom allting och kan berätta saker osv. Han ville dessutom tillbaka för att han tycker om familjen väldigt mycket och det känns ju rätt skönt också. Då måste ju min familj vara väldigt bra! 
 
Ja det var väl det jag ville berätta, finns inte särskilt mycket mer förutom att jag måste börja säga adjö till min familj och mina vänner vilket känns väldigt sorgligt. 

RSS 2.0